dinsdag 24 november 2009


Lange leve het openbaar vervoer! Lange leve de OV-kaart (ik ben serieus niet sarcastisch.) maar verdammt, kort leve de buschauffeurs! Volgens mij is buschauffeur zijn 1 van de ergste beroepen die een mens kan hebben.. Vooral wanneer je midden in een stad, als bijvoorbeeld Utrecht, een bus moet besturen, het lijkt me vreselijk. Al die mensen die irritant voor je bus lopen, al die fietsers.. ik zou er agressief van worden denk ik.

Ik vind natuurlijk niet, naast het feit dat het me gewoon een vreselijk beroep lijkt, zomaar dat buschauffeurs kut zijn.
Punt 1. Volgens mij kicken buschauffeurs erop om te vroeg weg te rijden, de mensen die nog buiten staan en die als een debiel schreeuwen en op de ramen timmeren aankijken, soms kan er een lachje af, maar vervolgens keihard negeren en gewoon wegrijden.
Punt 2. Het enige lichtpuntje van de dag is dat ze naar andere buschauffeurs mogen zwaaien.
Punt 3. Ze genieten ervan wanneer de bus zo vol is dat echt op elke plek, ook sta plek, iemand of iets zit/staat/ligt en dat ze dan alsnog door de luidspreker gillen "Mensen, even doorlopen alstublieft", terwijl er verdorie helemaal geen plek meer is om alstublieft even door te lopen!!
Punt 4. Ze bij de inhoud van de bus bij punt 3 (voller dan vol) de hele tijd ONWIJS knettertje hard gaan remmen zodat de mensen in het midden, die zich nergens aan vast kunnen houden, omvallen en terecht komen in de armen van een zwerver (en dat is niet fijn, geloof me, het zijn allemaal empirische argumenten, heel jammer is dat :-( . )
Punt 5. Ze gaan zeiken wanneer je met een briefje van vijf aan komt zetten, terwijl er alleen staat dat je niet met euh.. 50 euro en hoger mag betalen en ze ook nog vragen of je niet kleiner hebt, waarbij ik dan GEFRUSTREERD denk VERDAMMT als ik kleiner had dan had ik je het toch wel gegeven? Stomme kalf.
Punt 6. Ik heb van mijn leven maar 1 of 2 knappe buschauffeurs gezien. Buschauffeur zijn is gewoon een lelijk beroep. Over het algemeen zijn er gewoon lelijke buschauffeurs en ik kan het weten, want ik zit best vaak in een bus, geloof me.
Punt 7. Wanneer je op tijd bent om de bus te halen, zijn ze al weg, maar wanneer je een keer vroeg komt (omdat je de vorige keer op tijd kwam en de bus gewoon al weg was) moet je pokkelang wachten, omdat de bus vertraging heeft. Ook is het zo dat wanneer je haast hebt, de bus ALTIJD vertraging heeft, maar wanneer je geen haast heb en gewoon naar de stad gaat met de bus ofzo, de bus er echt binnen no time is. Ze doen het erom.
Punt 8. Ze hebben to-taal geen aansluiting op de trein. (tenminste, mijn bus niet :-p en ik loop heus niet sloom)
Punt 9. Ik háát de posters met "Ik mis nooit een aansluiting" blabla nuil nuil. Zie dus punt 8.

Genoeg redenen dat buschauffeurs kut zijn dus.
En ja, ik had inderdaad een rotdag wat bussen betreft